Välj en sida

Om Sara Dovstedt

Sara är född och uppvuxen i Uppsala och är numera bosatt i Västerås. Redan som barn hade hon en stark passion för kreativitet och ägnade mycket tid åt att teckna. Detta intresse har följt henne genom hela livet. När Sara gick på gymnasiet började hon utforska oljemåleri, och det är fortfarande den teknik hon ägnar sig åt mest.

En stor inspirationskälla för Sara är att resa till olika platser och utforska dem genom sin kamera. Det handlar inte bara om att observera naturen utan också att uppleva platsen i sin helhet – människorna, byggnaderna och fånga intrycken. Genom sitt måleri kan hon se skönheten och bevara den på duken. Det blir som ett bevis på att hon har varit där och upplevt det.

Sara har en förmåga att hitta intressanta aspekter i det mesta hon ser, men en av hennes favoriter är den nordiska naturen. Hon känner en stark koppling till den och finner inspiration i dess unika karaktär. Genom att bygga upp bilden steg för steg och se resultatet utvecklar hon ständigt sin teknik. Hon inser dock att det är en utmaning att hitta det rätta uttrycket och känner sig inte nöjd eller klar ännu.

För Sara är det också viktigt att se och uppskatta andras konst. Hon tycker om att diskutera konst med andra och ser det som en mötesplats där idéer och tankar kan utbytas. Genom dessa samtal kan hon fortsätta att växa som konstnär och upptäcka nya perspektiv.

Är du intresserad av att nå Sara så kontakta oss så återkommer vi snarast.

Sara